Η Κτηνίατρος

Χασιώτη Μαρκέλλα
Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη το 1986 και μεγάλωσα στα Τρίκαλα Θεσσαλίας.
Αποφοίτησα από το 4ο Ενιαίο Λύκειο Τρικάλων «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης» . Η αγάπη, που είχα από μικρή για τα ζώα αποτέλεσε το κύριο κίνητρο για να σπουδάσω την κτηνιατρική επιστήμη.

Οι σπουδές μου στην Κτηνιατρική Σχολή του απξεκινούν το 2005 μετά από την εισαγωγή μου με πανελλήνιες εξετάσεις. Μετά την αποφοίτησή μου, το 2011 εργάστηκα και έκανα πρακτική άσκηση σε πανεπιστημιακές κλινικές και κτηνιατρεία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αποκτώντας την απαιτούμενη κλινική εμπειρία.

Συνέχισα την εκπαιδευτική μου πορεία παρακολουθώντας το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών με θέμα: “Εφαρμοσμένη Δημόσια Υγεία & Περιβαλλοντική Υγιεινή: Ποιότητα και Ασφάλεια Τροφίμων & Υδάτων & Δημόσια Υγεία”, στην Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, από όπου αποφοίτησα με «Άριστα». Eίμαι κάτοχος διδακτορικού από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με βαθμό “Άριστα”.

Είμαι μέλος του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου, της Ελληνικής Κτηνιατρικής Εταιρείας Ζώων Συντροφιάς (Ε.Λ.Ε.Κ.Ζ.Σ.), καθώς και του Κτηνιατρικού Συλλόγου της Αγγλίας – Member of Royal College of Veterinary Surgeοns (ΜRCVS).

Από τον Αύγουστο του 2014 και μετά αποφάσισα να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα και δημιούργησα με πολλή αγάπη και μεράκι το δικό μου χώρο: ένα κτηνιατρείο διαμορφωμένο κατάλληλα για τη σωστή εξυπηρέτηση ανθρώπων και ζώων.

Το κτηνιατρείο βρίσκεται στο κέντρο της πόλης των Τρικάλων, επί της οδού Βασιλείου Τσιτσάνη 49, σε έναν ιστορικό χώρο, ο οποίος άλλοτε αποτελούσε κατοικία του συνθέτη Βασίλη Τσιτσάνη.

Προτεραιότητά μου είναι να προάγω την υγεία των ζώων-μικρών και μεγάλων και να καλύπτω κάθε τους ανάγκη, προχωρώντας πάντα σε πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία των διαφόρων νοσημάτων σε συνεργασία πάντοτε με τους ιδιοκτήτες/παραγωγούς αντίστοιχα. Παράλληλα, συνεχίζω τη διαρκή επιμόρφωση και εκπαίδευση με συμμετοχή μου σε σεμινάρια και ημερίδες τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, συμβαδίζοντας πάντα με τα νέα δεδομένα στο χώρο της κτηνιατρικής επιστήμης, που συνεχώς εξελίσσεται.

Στον ελεύθερο χρόνο μου- όσο και όποτε μπορώ και προλαβαίνω- μου αρέσει να περνάω χρόνο με τη Jolie, το δικό μου σκυλάκι- να συναντιέμαι με φίλους, να φτιάχνω κατασκευές με τα χέρια μου, να κάνω βόλτες με το ποδήλατο. Επίσης λατρεύω τα ταξίδια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ηρεμώ στη θάλασσα και στη φύση. Η μεγάλη μου αγάπη είναι η γυμναστική και ο χορός (παραδοσιακοί, latin και tango argentino). Πρωτίστως, βέβαια, μου αρέσει να αφιερώνω χρόνο στην οικογένειά μου, καθώς είμαι παντρεμένη και μητέρα δύο αγοριών.

Είμαι μέλος της Εθελοντικής Δράσης Κτηνιάτρων Ελλάδας και συμμετέχω κάποια Σαββατοκύριακα σε ομαδικές αποστολές, που αποτελούνται από κτηνιάτρους από όλο τον Ελλαδικό χώρο και πραγματοποιούνται με στόχο τη φροντίδα, τον εμβολιασμό και τη στείρωση αδέσποτων ζώων- σκύλων και γατιών σε όλη τη χώρα.